Останките на жена, за която се предполога, че е вампир са

...
Останките на жена, за която се предполога, че е вампир са
Коментари Харесай

Археолози откриха вампири в полско гробище

Останките на жена, за която се предполога, че е вампир са открити в гробище от XVII век в село Пиен, Северна Полша. За откритието на полските археолози от университета „ Николай Коперник “ в Торун, споделя организация Ройтерс.

Тялото на дамата е открито на 27 октомври 2023 година То е било обгърнато с вериги и заключено с катанец, а към шията има сърп, което приказва, че индивидът е бил считан за върколак.

Археолозите настояват, че в предишното обвиването на вампирите с вериги се е практикувало за тялото да остане приковано към земята, с цел да се избегне „ възкръсването на вампира от гроба “.

В средата на август 2023 година откривателите откриха в същото гробище и друго тяло. То беше на дете върколак (на към 5-7 години съгласно археолозите), което е било заровено с лицето надолу. Неговото тяло също е било обгърнато с вериги, които са били заключени с катанец.

Проф. Дариуш Полински, който управлява разкопките, сподели, че двата гроба са открити единствено на два метра един от различен в неподготвено гробище, в което са били погребвани всички отхвърлени от християнството създания.

Той и неговите откриватели са разкрили към 100 гроба, доста от които демонстрират ексцентрични техники за заравяне, в това число анти-вампирски.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР